Suunnistuksen lisenssit ja ilmoittautuminen kilpailuihin

Suunnistuskilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuihin ilmoittaudutaan järjestäjän kilpailukutsussa kuvaamalla tavalla, joka on lähes poikkeuksetta suunnistusliiton sähköinen IRMA-palvelu. Parhaiten homma hoituu tietokoneella, mutta palvelu toimii välttävästi myös tabletilla ja älypuhelimella.

IRMA edellyttää, että olet rekisteröitynyt palvelun käyttäjäksi IRMA:n kirjautumissivulla olevasta linkistä. Jos aiot hankkia kilpailulisenssin, kannattaa se hankkia valmiiksi ennen rekisteröitymistä IRMA-palveluun, jolloin voit rekisteröityessäsi syöttää valmiiksi "Sportti-ID:n". Rekisteröityessäsi voit määritellä itsellesi salasanan ja saat henkilökohtaisen lisenssinumeron, jota käytetään kirjauduttaessa. Rekisteröitymisen yhteydessä syötettävä sähköpostiosoite ja puhelinnumero kannattaa syöttää huolella, koska niiden avulla unohtunut salasana voidaan palauttaa.

Suunnistusliiton kilpailulisenssi, vakuutus

Useimpiin suunnistuskilpailuihin tarvitset voimassaolevan kilpailulisenssin. Jukolan- tai Venlojen viestiin, moniin massatapahtumiin, aluemestaruuskilpailuihin tai kansallisten kuntosarjoihin lisenssiä ei tarvita. Suunnistusliiton kilpailulisenssi hankitaan Suomisport -palvelusta. Palvelusta saat myös Sportti-ID:n, joka tulee syöttää IRMA:ssa omien tietojen "Sportti-ID" -kenttään.

Vakuutuksista on hyvä muistaa, että useimmat vapaa-ajan tapaturmavakuutukset eivät korvaa kilpaurheilussa tai kilpaurheilijan harjoittelussa tapahtuneita vahinkoja. Asia kannattaa varmistaa ennalta omasta vakuutusyhtiöstä. Lisenssin lunastamisen yhteydessä voit lunastaa itsellesi myös suunnistuskilpailuissa tai -harjoituksissa tapahtuneet vahingot korvaavan vakuutuksen. Jos et aio osallistua kilpailuihin, etkä siksi tarvitse kilpailulisenssiä tai -vakuutusta, kannattaa silti harkita kuntosuunnistajan vakuutuksen hankkimista.