Vilma pesulle HiSun SM kultaa D15 sarjassa

Jouko Karppanen
3.4.2018

Pääsiäisen pyhinä kilpailtiin vielä Hiihtosuunnistuksen pitkillä matkoilla Suomen mestaruuksista Lapin Posiolla. Kisarupeama oli kolmipäiväinen jossa yhdessä osakilpailussa kisailtiin SM-mestaruuksista ja kaksi oli sitten kansallisia kisoja. Hiihtäjien Vilma Pesu nappasi komean voiton D15 sarjassa noin kolmen minuutin erolla hopealle suunnistaneen Oili Holopaiseen. Samalla irtosi myös kokonaiskilpailun voitto.

Kivikovassa H21 sarjassa Eevert Toivonen saavutti seitsämännen sijan ollen kokonaiskilpailussa kuudes. Vilhelm Toivonen oli seitsämäs ja Vili Olkkonen kahdeksas. Kokonaiskisassa sijoitukset paranivat yhdellä sijalla. Poikien sarja on H17. Akseli Pesu oli H13 sarjan toinen ja Lotta Pesu D11 sarjan toinen myöskin. Veera Olkkonen täydensi vielä Pirkkalan Hiihtäjien menestrystä olle D15 sarjassa seitsämäs. H13 ja D11 sarjoissa ei kilpailtu Suomenmestaruuksista.

Pirkkalaan saatiin muutakin menestystä kun D45 sarjassa hiihtosuunnistava Sirra Toivonen otti jälleen yhden Suomen mestaruutensa tälläkaudella. D21 sarjassa viihtyvä Mervi Pesu oli hienosti toinen ja Raino Pesu hiihtosuunnisti H45 sarjan mestaruuteen.