Omatoimiset Torstairastit Killossa 13-26.5.

Jari Ojala
10.5.2021

PirHi:n kuntorastit käynnistyvät Killosta omatoimirasteilla.

PirHin kuntorastit käynnistyvät perinteisesti Killon kartalla, ja koronatilanteen vuoksi toimitaan omatoimisuunnistuksen periaatteella:

Aika: Rastit ovat paikoillaan 13-26.5, jolloin rata on kierrettävissä ilman ajanottoa. 

Karttamyynti: Sportia-Matti Lempäälässä ja Tarpian suunnan verkkokauppa, sekä www.rastilippu.fi. Lisäksi nyt kyseessä olevaan Killon tapahtumaan valmiiksi tulostettuja karttoja saa Pirkkalan Toiviosta, osoitteessa Pärrinkuja 3, Pirkkala (google maps). Paikka on näkyvästi osoitettu rastilipulla. Maksuvälineenä käyvät liikuntasetelit, käteinen tasaraha, Torstairastien sarjaliput tai maksu suoraan tilille (ohjeet peräkontissa). Kartan hinta on 7€ tai alle 16-vuotiailta 3€.

Radat ja maasto: Radat kiertelevät Killon ja Kurikan maastoissa, jotka ovat Pirkkalan keskeisimpiä lähiliikunta-alueita. Tämä näkyy runsaana polkuverkostona. Vain keskeisimmät polku-urat on kuvattu karttaan, ja kuntosuunnistajan kannattaakin kehittää suorituksen sujuvuutta "peilaamalla" etenemistään suurempiin kohteisiin. Toisaalta runsas polkuverkosto ja ulkoilureitistö tekevät alueesta mukavan myös vähemmän kokeneille suunnistajille. Pidemmät suunnistusradat liikkuvat myös suositun frisbeegolfradan läheisyydessä. Optimaaliset reitinvalinnat eivät kuitenkaan poikkea frisbeegolfradoille, joten niillä liikkumista tulee välttää.

Ratavaihtoehdot:

A-rata, 5,8km

B-rata, 4,8km

C-rata, 3km

D-rata, 1,9km

Kartta: A4, mittakaava 1:10 000 ja käyräväli 5m. Osittain ajantasaistettu 4/2021.

Pysäköinti: Kurikantie 108 Pirkkala (google maps)