Torstairastit Haikanvuoressa 29.7.

Jari Ojala
20.7.2021

A- ja B-radoilla rastivälille osuva kielletty piha-alue.
A- ja B-radoilla rastivälille osuva kielletty piha-alue.

Pysäköinti ja karttojen myynti 29.7. Toivion koululla. Lähdöt klo 17.00-18.30. Tämän jälkeen omatoimisuunnistus on mahdollista ilman ajanottoa. Pysäköinti ja maali Toivion koululla.

Torstairastien karttamyynti torstaina 29.7. Toivion koulu, Korpitie 13 (google maps). Opastus: Toiviontien ja Palmrothintien ristays (google maps). Karttojen myynti klo 17.00-18.30.

Omatoimisuunnistukseen karttojen myynti valmiina tulosteina auton peräkontista lähtöpaikan tuntumassa, osoitteessa Pärrinkuja 3, Pirkkala (google maps). Kartan voi hankkia myös sähköisesti. Lisätietoja TarpSun Torstairastikalenterista. Pysäköinti Toivion koululla.

Maksut: 7€ (alle 16-vuotiaalta 3€). Emit-vuokra (tätä ei tarvita omatoimisuunnistuksessa) on 3€. Maksutapoja ovat käteinen, yleisimmät liikunta- ja kulttuurisetelit, MobilePay ja rastilippu.fi. Tarkemmin maksuista ja maksutavoista TarpSun Torstairastikalenterista.

Maasto on monipuolista Pirkanmaalaista talousmetsää. A- ja B-radat kiertävät Haikanvuoren ja Iso-Naistenjärven hienoissa maastoissa. Näillä radoille reitille voi reitinvalinnasta riippuen osua myös yksi isompi hakkuualue, joka on kuitenkin kulkukelpoisuudeltaan varsin hyvää.

Kartta on kaikilla radoilla mittakaavaltaan 1:7500, käyräväli 5m. Kartan eteläisimmät osat kokonaan uudistettu tänä keväänä. Muilta osin karttaa on päivitetty ratojen kannalta keskeisiltä osilta.

Radat: A- ja B-radoilla muutamia hieman vaativampia rasteja ja rastivälejä, joissa paikoin käydään myös kuntosuunnistajan mukavuusalueen reunamilla. C- ja D-radat sopivat aloittelijoille ja niillä pärjää varsin mainiosti lenkkareilla ja vaikka shortsit jalassa.

Muistututksena, että piha-alueille ei saa mennä! A- ja B- radoilla yksi tällainen alue osuu rastivälillä, joskaan suunnistaja ei sen käyttämisestä hyödy. Kyseessä on Iso-Naistenjärven itäpuolella oleva kiinteistö, joka on merkitty karttaan lisäksi kielletyn alueen symbolilla.

A-rata: 5,4km, nousua 160m, 14 rastia.

B-rata: 4,4km, 130m, 10 rastia

C-rata: 2,9km, 60m, 8 rastia. 

D-rata: 1,8km, 35m, 5 rastia

Tulokset ja väliajat nähtävissä Rstilippu -palvelussa (linkki). Ellet halua nimeäsi tuloslistaan, ilmoita siitä maalin toimitsijoille.

Tervetuloa!

Pirkkalan Hiihtäjät