Jukola 2023

Jari Ojala
13.6.2023

Porvoo 17-18.6.2023

Joukkueet

Pirkkalan Hiihtäjät osallistuvat yhdellä Venla- ja kahdella Jukolan joukkueella. Jukolan joukkueet ja osuuspituudet löydät täältä.

Saapuminen

Yhteiskuljetusta ei ole. Sen sijaan jokainen saapuu kilpailupaikalle omin neuvoin. Kimppakyytejä voi tietenkin sopia esimerkiksi Pirhin suunnistajat -whatsapp -ryhmässä.

Järjestäjän ohjeita saapumisesta on syytä noudattaa (täältä).

Otetaanko joukkuekuvat ennen viestien starttia? Venlat voisivat kokoontua seurateltalle (kts. alla) 13.00 ja Jussit 21.00 kuvia varten? Sovitaan mahdollisista poikkeamista erikseen whatsapp:ssa.

Majoitus

Telttamajoitukseen on varattu yksi 10x10m:n alue majoitusalueelta "Toukola". Telttapaikan numero on T406. Alueen kartat ja muut tiedot löytyvät täältä.

Huomioikaa, että telttapaikalle pitää saada sovitettua kaikkien halukkaiden teltat. Perinteisesti tämä ei ole ollut mikään ongelma. Seuralla on myös armeijan puolijoukkueteltta, jota toisinaan on käytetty. Sen käytöstä sovitaan erikseen Pirhin suunnistajat -whatsapp -ryhmässä ja jos sen käyttöön päädytään, pitää sen kuljetus ja suurempi tilantarve huomioida.

Telttamajoitusalueen kuormitusta helpottaa myös se, että tänäkin vuonna osa joukkueesta majoittunee jollakin vaihtoehtoisella tavalla (esim. allekirjoittanut matkailuautolla).

Tuuli-/seurateltta

Kilpailukeskusalueelta on varattu yksi seurateltta, jonne junailemme - ehkä perjantain aikana - seurateltan. Paikan numero on J107. Tuuliteltta soveltuu huoltotukikohdaksi kilpailun aikana. Yleensä siellä ei ole saanut virallisesti majoittua, mutta kukaan ei panne pahakseen jos joku siellä vähän torkuskelee. Jos oikeasti nukkua haluaa, niin majoitusalueen telttapaikka on varmasti parempi. Huolehditaan kisan jälkeen porukalla teltan purkamisesta.

Ruokapuolesta

Majoitus- tai kilpailukeskusalueella saa palovaaran takia tuskin tänäkään vuonna tehdä minkäänlaista tulta, edes retkikeittimellä. Kilpailukeskusalueelta on varmasti jälleen saatavissa monenlaista murkinaa, mutta jonoihin voinee ainakin ruuhkaisempina hetkinä varautua.

Kilpailuohjeet

Tärkeää! Tutustu kilpailuohjeisiin! (täällä)

Tutustu myös "Näin toimitaan Jukolassa" -ohjeisiin (täällä).

Joukkuemateriaalit ja juoksujärjestykset

Allekirjoittanut huolehtii (tai Johanna). Järjestetään materiaalit seurateltalle (kts. yllä).

Maasto, radat ja kartta

Odotettavissa jälleen kerran hieno tapahtuma. Kartta on Jussi Silvennoisen käsialaa ja lienee tuttuun tapaan aivan priimaa. Viimesyksyinen Viestiliigan finaali oli paitsi samoissa maastoissa, myös saman kartantekijän ja ratamestarin työtä (miesten kisan gps, ISTV:n lähetys).

Pari maastoanalyysiä harjoitusmaastoista: Holken ja Norike.

Jukola-ennakot: PuistoTV ja Suunnista Sujuvammin.

Preparaatiokartta (ehkä teen tähän pari virtuaalirataakin).