Eevert Toivoselle MM kisojen sprtin 4s ja keskimatkan 5s sija sekä ensimmäinen MC-cupin voitto Hisussa

Jouko Karppanen
29.2.2024

PIRKKALAN Hiihtäjien Eevert Toivonen nappasi uransa ensimmäisen hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailuvoittonsa, kun maailmancup päättyi Viron Haanjassa sunnuntaina. Keskimatka  10,4 kilometrin radalla oli pirkkalalaismiehen juhlaa.

Kilpailu oli äärimmäisen jännittävä loppuun saakka. Toivonen kukisti vähälumisella ja suunnistustaitoa koetelleella radalla Norjan nelinkertaisen maailmanmestarin Jörgen Baklidin vain sekunnin turvin.

Vielä viimeisen rastin väliajoissa suomalainen oli norjalaista perässä, mutta maalissa tilanne kääntyi päinvastaiseksiVihdoin 26-vuotias pirkkalalainen saavutti odotetun ensimmäisen voittonsa maailmancupissa.

Tältä talvelta tuloksena on myös jo MM-kilpailujen keskimatkan 5. sija ja sprintin 4 sija  Itävallan Ramsausta tammikuun lopulta.