Torstairastit 30.5.2024

Jari Ojala
14.5.2024

Torstairastit suunnistetaan Lempäälän Kalliojärvellä, Pirkkalan rajan tuntumassa. Karttamyynti 17.00-18.30.

Maasto on monipuolista, pohjaltaan enimmäkseen kivistä korpimaastoa, jossa suot ja korkeuseroiltaan kohtuulliset mäet vuorottelevat. Näkyvyys on melkein kauttaaltaan erinomainen. Muutamissa paikoissa harvennushakkuita, muuten kulkukelpoisuutta häiritsee vain maaston kivisyys.

Hyvän käsityksen maastosta saa Jukka Syrjäsen videosuunnistuksista täältä ja täältä.

Kartta valmistunut 9/2023, päivitetty 5/2024. Mittakaava kaikilla radoilla 1:7500, käyräväli 5m. Kartan koko A4.

Painovirhepaholainen iski: Kartan mittakaava siis on 1:7500, vaikka kartassa toisin lukee!

Radat

* A - 5,7km, 14 rastia, nousua 150m

* B - 4,3km, 12 rastia, nousua 115m

* C - 2,6km, 8 rastia, nousua 40m

Helppoa D - rataa ei ole valitettavasti tarjolla. Maasto ei tarjoa juuri mahdollisuuksia helppojen, johdatteleviin kohteisiin perustuviin lapsille turvallisten ratojen suunnitteluun. Lapsille suosittelemme C-rataa saattajan kanssa.

A-rata on kokeneelle kuntosuunnistajalle suunniteltu rata. Radalla on muutama pitempi reitinvalintaväli ja useita lyhyitä, huolellisuutta ja tarkkaa toteutusta vaativia välejä. Rata toiminee hyvänä harjoituksena myös kilpasuunnistajalle ja erinomaista treeniä vaikkapa tulevaa Lakia-Jukolaa ajatellen.

B-rata vastaa hyvin A-rataa, mutta aivan yhtä hienoihin reitinvalintaväleihin ei näin lyhyellä radalla ole mahdollisuuksia. Huolellisuutta ja tarkkaa toteutusta rata vaatii.

C-rata on helpohko ja soveltuu aloitteleville aikuisille tai lapsille saattajan kanssa.

Karttojen myynti on avoinna 17.00-18.30 Niinivuoren murskeasemalla, osoitteessa Juustopolku 187, Lempäälä

Opastus alkaa Paarentien ja Juustopolun risteyksestä. Opastus paikallaan viimeistään 16.30.

Maali sulkeutuu 20.00 (tämän jälkeen emme takaa, että aika saadaan tulospalveluun - metsään ketään ei kuitenkaan unohdeta!)

Kaikilla Torstairasteilla voi maksaa samoilla maksutavoilla, mutta Pirkkalan Hiihtäjien järjestämissä tapahtumissa maksu osoitetaan hieman muista tapahtumista poiketen. Tarkempaa tietoa maksuista on täällä.

Hinnat tutut: 7€ aikuisilta, 3€ alle 16-vuotiailta; emit-kortin vuokra 3€; 5:n kerran sarjalippu 30€.

Online-tulokset rastilippu -palvelussa.

Valitettavasti tulokset eivät päivity rastilippu -palveluun. Synkronointia yritetään perjantaina illalla uudestaan. Tulokset liitetty kuitenkin tähän juttuun liitteeksi.

Käyttöön on viritelty myös Livelox -palvelu, jonne kannustamme suunnistajia tallentamaan metsäseikkailunsa! Liveloxin peruskäyttö on ilmaista, mutta vaatii tunnukset. Liveloxissa pääset kokemaan suorituksesi uudelleen!

Muuta: Puolustusvoimilla on samaan aikaan käynnissä JPH1/24 -harjoitus, jonka harjoitusalue sivuaa nyt käytössämme olevaa aluetta. Lisäksi Pirkkalan suunnasta tulevilla voi olla tien käyttöön liittyviä rajoituksia (tien käyttöä ei kuitenkaan estetä). Satakunnan lennoston tiedote: https://puolustusvoimat.fi/-/yleistiedoksianto-satakunnan-lennoston-paatos-30.4.2024.

 

Tarjolla varmasti mielenkiintoiset radat,

Tervetuloa!

Pirkkalan Hiihtäjät

Liitteet