Lisätietoja

Pelisäännöt

Tarjoamme sinulle mielekästä, urheiluhenkistä harrastamista samanhenkisessä seurassa, yhteisössä joka pitää yhtä yhteisissä harjoituksissa, suunnittelee ja analysoi toimiaan yhteisillä viestikanavilla. Tarjoamme yhteisön harrastukseen tuomaa potkua ja motivaatiota.

Tarjoamme lisäksi yksilöllistä tukea kunkin omien tarpeiden ja halujen mukaan, vinkkien ja kokemusten jakamisesta aina harjoitusohjelman suunnitteluun. Yhteisesti meillä on kymmenien vuosien kokemus suunnistuksesta, kestävyysurheilusta ja urheilusta yleensä. Tästä osaamispankista on hyvä ammentaa yhteiseksi hyväksi.

Hoidamme viestien osanottomaksut ja aktiivisuutesi mukaan muidenkin kilpailujen osanottomaksut. Harjoituksiin ja kilpailuihin osallistut tietenkin ryhmämme omassa suunnistuspaidassa. Seuran kartat ovat käytössäsi harjoitusten järjestämiseksi ja saat apua muidenkin alueiden karttojen hankintaan.

Odotamme sinulta sitoutumista toimintaan niin paljon, kuin hektinen nykyelämä mahdollistaa. Monet meistä elävät ruuhkavuosiaan, eikä ole kohtuullista odottaa, että kaikkeen ehtii tai jaksaa. Odotustemme mukainen sitoutuminen ilmenee siten, että tossu heiluu entistä kiivaammin, lippu halkeaa aiempaa paremmin ja joukkue tai pari kilpailee omalla aiempaa kovemmalla tasollaan Jukolassa ja myös muissa seuraviesteissä.

Odotamme myös, että osallistut kohtuullisessa määrin ryhmän toiminnan järjestelyyn. Vapaa-aikasi puitteissa odotamme, että esimerkiksi johdattelet meidät lähimetsäsi sunnuntain pitkälle yhteislenkille, tulostat harjoituksen karttoja tai autat järjestelyissä jne.

Toimintamuodot

Kuntorastitapahtumat, joissa kehitämme kuntoa, metsäjuoksutaitoa ja suunnistustaitoakin. Vakio-ohjelmaan sopii talvella talvirastit, kesällä torstairastit, iltarastit ja taitorastit sekä Nokirastit. Toisinaan voimme innostuksen mukaan vierailla kauempanakin, niiden palvellessa hyvin tarkoitusperiämme.  

Suunnistustaidon näkökulmasta kuntorasteista saamme enemmän irti, kun pohdimme myös niihin maaston, kartan ja mahdollisuuksien mukaan myös radata huomioivan, tapahtumaan tarkoituksenmukaisen teeman tai harjoitustavoiteen.

Suunnistusharjoituksissa hyödynnämme laajaa paikallista harjoitustarjontaa. Ei niin yllättäen netti on pullollaan laadukkaita valmiita harjoituksia lähialueilta ja kauempaa. On vuosittain uudistettavaa harjoituspankkia, arvokisoihin liittyviä harjoituspaketteja ym. Matalan valmistelukynnyksen periaatteella valmistelemme myös aivan omia, meidän tarpeisiimme räätälöityjä harjoituksia. Rasteiksi viemme biohajoavat krepit, tai rastien haku suunnitellaan jollekin jäsenellemme yksilölliseksi harjoitukseksi. Hyvä ja laadukas taitoharjoitus ei aina edes tarvitse rastia.

Pitkät yhteislenkit, joihin mahdollisuuksien mukaan talvellakin roima annos polkupätkiä, mahdollisuuksien mukaan myös pieniä suunnistusetappeja. Krepinpätkiä rastilipuista puhumattakaan ei rasteille tarvitse viedä, mutta ennalta on syytä pohtia tai kartalta tutkia, miten voi sisällyttää lenkkiin mielenkiintoisen maastopätkän tai miten saa esiteltyä lähimetsiensä helmet. Pitkillä yhteislenkeillä puretaan viimeiset harjoitukset, arvioidaan ja suunnitellaan tulevaa toimintaa. 

Testijuoksut maastossa jotka samalla toimvat hyvinä vauhtiharjoituksina. Reitti on valittu siten, että juoksuvoimaa suolla, metsässä ja polussa saadaan mitattua erikseen. Vakioitu testirata on suunniteltu Iso-Naistenjärvellen maaastoihin.

Kilpailut, viestit ja henkilökohtaiset, ovat suunnistuksessa kuin niin monessa muussakin urheilulajissa niitä parhaita harjoituksia. Kevään kuluessa yritämme osallistua 1-2 lähialueen kilpailuun ja esimerkiksi aluemestaruusviestit kuuluvat harjoitusohjelmaamme.

Jäikö kysyttävää?

Annamme mielellämme lisätietoja:

Jari Ojala (jari.ojala@iki.fi, 040-517 7847)

Vesa Pitkänen (vesa.pitkanen@pirkkalansahkoliike.fi, 040-084 8682)